Spotify in our hearts!

april 2, 2014 10:59 by Admin

Vi på kontoret jobbar mycket med spotify i öronen och tänkte dela med oss av deras senaste uppdatering.

En viktig del av nya Spotify är den nya Featured Playlist-funktionen. Den ligger i ”Browse”-delen och består av olika spellistor som är skräddarsydda för olika höjdpunkter på året eller beroende på vilken veckodag det är. I dag är det onsdag och då ser vi att vi snart bjuds på spellistan ”Your favourite coffee house”, som innehåller lågmäld singer/songwriter-musik. Listan ”Ready for the day” har musik i högre tempo för att höja motivationen för en ny arbetsdag. Melankoliska själar kan avnjuta ”Early Grey morning” och så vidare. Tanken är att spellistorna byts ut varje dag.

Efter att ha provat den nya layouten är det uppenbart att Featured Playlist-funktionen är uppskattad. Jag gissar att den snabbt blir ett populärt sätt för Spotify-användare att upptäcka ny musik. I och med den här funktionen tar Spotify ett steg i riktning mot Wimp, som har redaktionella spellistor som specialitet och som har haft stor framgång med dem.

Förutom den nya funktionen visar Spotify sina vanliga spellistor på ett mer städat sätt, efter olika kategorier som humör, pop, rock, fest, träning och så vidare. Gränssnittet är mer ikonbaserat, med olika ”paneler”.

 En annan funktion heter Your Music. Om du gillar en låt och vill spara den, men inte redan har gjort någon spellista där den passar in, kan du högerklicka på den och välja Save. Då sparas den i biblioteket Your Music, där du sedan enkelt hittar den. I biblioteket kan du bläddra efter artist, album, och låt så att du kan hitta mer musik från samma artist.

Annars är det utseendet och gränssnittet som är nytt. Det känns mer överskådligt och strömlinjeformat, mer tilltalande för ögat. Vill man hitta ny musik som bygger på andra artister man lyssnar ofta på så går man in på Discover och hittar en överskådlig lista med stora bilder på skivomslag. 

Efter en kort tid med nya Spotify är det uppenbart att det nya utseendet är en klar förbättring. 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: spotify, musik
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Comments

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]